Ook dit jaar organiseert de Raad van 11 van de Martini Kerlkes weer een kerstbomenactie in navolging op de pilot van vorig jaar. In Welkoop hebben ze een goede partner gevonden. De Welkoop verkoopt en bezorgt gratis de kerstbomen in Losser, Overdinkel en Glane. De Martini Kerlkes halen de kerstbomen op zaterdag 9 januari weer gratis bij u thuis op.

Corona

Omdat het nu een tijd van Corona is, wil de Raad van 11 zo weinig mogelijk contact met mensen en moest er iets anders verzonnen worden. De reacties waren na de actie van vorig jaar erg positief alsmede de opbrengst voor de vereniging.

Idee

Het idee om de Kerstbomen op te halen op deze manier is ontstaan toen Niels Bouwhuis een paar jaar geleden in de zomermaanden de kerstboom nog achter de schuur zag staan. Verdord en zonder naalden. Hij dacht als mijn moeder dat overkomt, zal dat ook bij veel andere mensen gebeuren. En dus ontstond zo het idee dat een opbrengst in het laatje brengt en de kerstboomkopers het gemak van gratis afhalen ondervinden. Welkoop bezorgt de kerstbomen gratis in Losser, Overdinkel en Glane. De raad van 11 haalt de kerstboom op 9 januari bij u thuis op. Graag op de oprit leggen. De raad van 11 krijgt voor iedere opgehaalde kerstboom een vergoeding van Welkoop Losser.

Paasvuur

Het leuke aan deze actie is dat de kerstbomen op de brandstapel van de Losserhof terecht komen zodat er tijdens de Pasen een knetterend heilig paasvuur zal branden.

Kerstbomenactie 2020