De Anklojers zijn ontstaan in 1985 met als belangrijkste doel: het begeleiden van de Vorst en adjudant naar de diverse feesten met muzikale ondersteuning. Dit gaat natuurlijk gepaard met een hoop lol en humor.

In het voorjaar van 2016 hebben de Anklojers en “Ok dat nog” elkaar gevonden nadat bleek dat beide kapellen eigenlijk een krappe bezetting hadden om nog enigszins representatief op te kunnen treden. Tegenwoordig bestaan de Anklojers uit ongeveer 20 jonge en “iets minder” jonge muzikanten.
Door de fusie zorgen de Anklojers ervoor dat zowel de Vorst en Adjudant met hun gevolg van de Martini Kerlkes als de Baron, Adjudant en de Miss met hun gevolg van de Tuffelkeerlkes op elk feest op een gepaste wijze een muzikale binnenkomen hebben.

Logo van de Anklojers

Ook buiten de carnaval om staan de Anklojers niet stil.
Zo zijn ze op het Breugheliaans festijn aanwezig en geven ze bij diverse verjaardagen en jubilea acte de presence.Bovendien is er elk jaar een Anklojers-stapdag. 

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Dus speel je trompet, trombone of beschik je over een lekker ritme voor slagwerk? Kom langs en doe mee.

Wij repeteren elke dinsdagavond van 20.30 uur tot 22.30 uur en daarna is er een 3de helft om gezellig een biertje te drinken.
Kom gerust een keer langs!

Wil je meer informatie, kijk dan op hun eigen website www.anklojers.nl of stuur een e-mail naar anklojers@martinikerlkes.com