De Raad van Elf bestaat uit een club actieve jongeren van de Martini Kerlkes die de Vorst en Adjudant ondersteunen bij de carnavalsfeesten.

Ze gaan mee naar de feesten, lopen als eerste mee in de polonaise, staan letterlijk achter de Vorst en Adjudant op het podium, geven hand en spandiensten daar waar het nodig is bij carnavals plichtplegingen, en proberen samen met de Vorst en Adjudant, en alle andere Martini Kerlkes en Wichters een leuk feest te maken. Dat doen ze allemaal met als doel om het feest op gang te brengen en de Vorst en Adjudant (die soms ook zelf in de raad hebben gezeten) een mooi carnavalsjaar te geven.

Als je lid bent van de Raad van Elf kun je rekenen op genoeg activiteiten, voornamelijk tijdens de carnavalsperiode van november t/m februari maar ook daarbuiten. Het carnavalsseizoen begint traditioneel met het opkomstfeest van de hoogheid van de Veldmuuskes, dat meestal ergens begin november valt. Vanaf dat moment is het carnavalsseizoen voor ons geopend en is er bijna elk weekend ergens een carnavalsfeest waar we als Raad van Elf heen gaan. Opkomst- en Afvoerfeesten, Opendagen, Gala’s en andere carnavalsfeesten van verschillende carnavalsvereniging in Losser en daarbuiten. Het hoogtepunt is natuurlijk aan het eind van de periode, de overvolle carnavalsweek in februari of maart. Deze week zou je het beste kunnen beschrijven als een “optocht en feest marathon”. De week begint zaterdagochtend met de optocht in Losser op de Vorstenwagen en eindigt woensdagavond bij het “vis eten”, waar we het carnavalsseizoen afsluiten en terugblikken.

Ook na het carnavalsseizoen zien we elkaar regelmatig. We komen in de weekenden vaak bij elkaar als vriendengroep, een aantal keer per jaar is er een Raad van Elf vergadering, we organiseren jaarlijks een dagje of weekendje weg, en we lopen elk jaar mee met de Brueghel-stoet tijdens het Bruegheliaans festijn.